Kurban Bağışı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Kurban Bağışı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Vacip Kurban bağışı, kurbanlık koç yani küçükbaş veya büyükbaş hisse olarak gerçekleşiyor. Cihangirder olaraka kurban bağış fiyatları ise 2022 yılı için 1300 TL olarak belirlenmiştir. Kurban bağışı aşamalarımız sırasıyla aşağıdaki gibi gerçekleşmektedir.

Cihangir Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, 12 yıllık güven ve tecrübesiyle bir kurban bayramında daha mazlum ve ihtyiaç sahipbi insanalara et ulaştırma yolunda siz değerli bağışçılarımızla beraberiz. Kurban kesimlerini ehil ekip veo ülkedeki yerel görevliler ve hocalar ile birlikte kesen derneğimiz, kurban edilecek hayvanı kontrol ederek, eşit şekilde pay ederek, belirlenen gerçek ihtiyaç sahibi ailelere kurban etini bizzat dağıtarak ikram ediyor. Kurban kesim ve dağıtım çalışmaları Kurban Bayramı'nın 3. Günü ikindi vaktine kadar devam ederken, kurbanı kesilen her bağışçıya SMS aracılığıyla bilgilendirme gönderiliyor.

Kurbanlık Bağışı Caiz mi?

Buradaki temel husus kesim ve dağıtımın yapılacağı yerdeki ‘ihtiyaç' meselesidir. Yurtdışında yokluk ve yoksulluk içinde yaşayan din kardeşlerimize vacip veya adak/akika/şükür kurban bağışlarınızı ulaştırması için çeşitli kurumlara vekalet verebilirsiniz. Bu konudaki tek şart, bağışlanan kurbanın ilgili kurum tarafından gaye ve fayda ile birlikte İslami usul ve kaidelere göre kesilmesidir. Yine kesilen kurbanın et, sakatat ve derisinin bağış yapılacak muhtaç kimselere ve yerlere ulaştıran kurumun denetimlerden geçen ve güvenilir bir kurum olması gereklidir. Cihangir Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği olarak, yıl boyunca yurtdışındaki gerçek ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırıyoruz. Her Kurban bayramında ise yolumuzu gözleyen kardeşlerimiz için yola çıkıyoruz. Özellikle Hindistan'ta bayramdan bayrama evine et giren ailelerin bulunduğunu bilerek, vacip kurban ibadetinizi yurtdışında gerçekleştirebilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için 505 564 84 73 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz.

Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Dileyen bağışçılar online kurban bağışı kapsamında “www.cihangirder.org” internet sitesi üzerinden ilgili kategoriye girerek ‘Bağış yap' butonunu tıklayıp vacip kurbanını seçerek kredi kartı ile ödemeyi gerçekleştirerek vekaletini verebilirler. Bir diğer yolu kullanmak isteyen bağışçılarımız ise ilgili hesap numaralarına EFT/Havale yoluyla kesmek istedikleri küçükbaş veya hisse kurban bedelini gönderebilirler. Bağışınız bize ulaştığı ve onaylandığında ise “1300 TL tutarındaki Vacip Kurban-Hisse bağışınız tarafımıza ulaşmıştır. Allah C.C hayrınızı kabul buyursun” bilgisi içeren SMS alacaksınız.